2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
(Ev. Hallon eller annan smaksättning)
Gör såhär:
Jag tycker att detta sättet att baka muffins på faktiskt blir mycket godare än vanligt.
Man blandar bara ingredienserna på det här sättet istället för som det står i receptet!
Jag tycker att man borde göra såhär (fast med rätt ingredienser, ugnstemperatur och tid i ugnen för ditt recept) med alla muffins/cupcakes man bakar.
Sätt ugnen på 210°C
Mät upp alla torra ingredienser så som mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker osv.
Blanda ihop dem ordentligt med en träslev så att jäsmedlet blandas ordentligt med det andra.
Smält smöret och häll i alla de andra "blöta" ingredienserna så som mjölk, ägg och så vidare. Vispa ihop dem.
Smält smöret och häll i alla de andra "blöta" ingredienserna så som mjölk, ägg och så vidare. Vispa ihop dem.
Gröp ett hål i de torra ingredienserna och häll i de "blöta", blanda runt försiktigt med träsleven så att ingredienserna precis blandar sig, inte mer.
Blanda i smaksättningen och rör om igen.
I det här fallet är smaksättnignen hallon (man kan själv välja vad man vill ha i) och smeten blir lite rosa-lila, men det är ingen fara, de blir supergoda ändå!
Klä en muffinsplåt (eller sätt formar på en vanlig plåt) med pappersformar och klicka i smeten i formarna, ungefär till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen.
Dessa muffinsen ska vara inne i 15-18 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
Ta upp dem ur plåten när de ska svalna och ställ dem på galler eller en tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar