torsdag 30 juli 2009

Chokladcupcakes med maräng&choklad fyllning och Chokladsmörkrämsfrosting

Igår var vi utanför Uppsala hos mamma och pappas kompisar.
Jag fick baklust redan på morgonen, och under tiden de andra plockade svamp i skogen utanför bakade jag cupcakes.
Jag hade tänkt att jag skulle göra mini-cupcakes, och eftersom jag inte hade choklad hemma fick jag leta upp ett nytt recept.
Tyvärr så var det inte ett bra recept och mina "cupcakes" blev brända och hårda.
Vi åkte och handlade lite senare och då kunde jag köpa allt till en vanlig sats choklad cupcakes.
Här kommer receptet.

Gör chokladcupcakes enligt det här receptet.
(Gör inte frostingen!)



Maräng&choklad fyllning:



15 - 20 maränger
1 - 2 dl vispgrädde
50 - 75 g mörk choklad



Gör såhär:

Vispa grädden i en bunke.
Ta fram marängerna och ta dem en och en i handen och tryck till så att de krossas.
Blanda lite.
Smält den mörka chokladen i micron eller över vattenbad.
Man kan ha olika mycket i beroende på hur sött man vill ha det.
Om man smälter chokladen i micron får man vara försiktig så att den inte bränns och låta den gå i en liten stund, ta ut den, blanda lite och låta den gå igen osv..
Blanda igen och fyll cupcakesen.
(En guide som visar hur man gör finns här)

Chokladsmörkrämsfrosting:


Koka ihop:
1/4 dl vatten
1/2 msk mjöl
Rör i:
1/2 st äggula
Vispa ihop:
ca 60 g smör
1/4 dl florsocker
Ca 25 g choklad eller 3 tsk kakao


Blanda samman ägguleblandningen och smörblandningen och smaksätt med kakao eller choklad.
Spritsa cupcaksen med frosting och strö över krossade maränger.


1 kommentar:

  1. Mmm, vad gott det lät! Jag är så dålig på att fylla cupcakes, borde göra det oftare!

    SvaraRadera