fredag 22 maj 2009

Lovisas supergoda kanelbullar

Ingredienser: 75 g smör/margarin (rumsvarmt)
7 ½ dl vetemjöl

½ dl vit baksirap
2 krm salt

1 tsk stött kardemumma

½ paket jäst (25 g)

2 ½ dl fingervarm mjölk


Fyllning:
50 g smör/margarin (rumsvarmt)
2 msk råsocker

1 msk kanel
½ msk ströbröd

Ovanpå:

1 uppvispat ägg

Pärlsocker


Gör såhär: Lägg smöret i en bunke.
Mät sedan upp mjölet, sirap, salt, kardemumma och smulad jäst och häll det i bunken.

Arbeta degen tills den blir smidig.

Låt den sedan jäsa under en bakduk i 20-30 minuter.
Blanda ihop fyllningen, smöret, sockret, kanelen och ströbrödet.

Häll ut degen på mjölat bakbord när den jäst klart, och kavla ut den.
Bred sedan ut fyllnignen.

Och rulla ihop degen till en rulle.

Skär den i bitar och lägg bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper på.

Låt dem jäsa i 20-30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda bullarna i 6-8 minuter.


// Lenis

(detta receptet kommer från en bekant)

3 kommentarer:

  1. fan va gott det ser ut XD

    SvaraRadera
  2. Vilket roligt sätt att baka bullar på! Lite mer amerikanskt

    SvaraRadera
  3. Åh, kul att du gillar det! Det blir supergott, i alla fall mina blev det!

    SvaraRadera