tisdag 24 november 2009

Jordnötskaka

Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen men jag ska bättra mig :)
Hursomhelst så bakade jag den här Jodnötskakan från bloggen Hallon & Blåbär för ett tag sen, den blev jättegod men jag gjorde nog en liten miss när jag inte använde riktig choklad ovanpå och istället tog mörk blockchoklad, menmen jag tog vad som fanns hemma. 

Man ska ha i jordnötssmör i kakan och antingen så köper man färdigt eller så gör man det själv, det egna blev faktiskt jättebra!

Jordnötssmör:
200 g jordnötter
matolja
pressad citron efter smak
Kakan:
25 g smör
200 g jordnötssmör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Kokostäcke
100 g choklad
kokosflingor

Jordnötssmör: Kör jordnötterna i mixer tills det blir en grynig massa. Tillsätt olja i en fin stråle medan mixern är igång. Fortsätt tills massan slutar klumpa sig, men sluta innan den blir för rinnig. Smaka av med citronsaft.

Kakan: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 °.

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop jordnötssmöret med det smälta smöret och blanda därefter ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör noga. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner blandningen i jordnötssmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen och bre den över kakan och strö över lite kokosflingor.



5 kommentarer:

  1. Ja, det är så roligt! :)
    Jag är 14 år ;)

    SvaraRadera
  2. Du är så seg på att uppdateraaa

    SvaraRadera
  3. Den ser jättegod ut!!

    Du har väl inte missat Bagerskans julkalender? Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...
    www.bagerskan.se

    Kram Karin

    SvaraRadera
  4. Kul att du testat jordnötskakan och att det blev bra. Den ser så smarrig ut att jag blir sugen på att baka en själv =)

    SvaraRadera
  5. Åh, smarrigt! :)

    Var med & tävla i min blogg vetja: http://jexxicaa.blogg.se/2011/february/tavling.html

    Mvh Jessica

    SvaraRadera